Голодомор - трагедія українського народу.

Голодомор — одна з найстрашніших сторінок в історії українського народу. Цю трагедію ми будемо згадувати і пам’ятати завжди. Щороку, в четверту суботу листопада відзначається День па́м'яті жертв голодомо́рів.

До Балаклеївського сільського музею на урок історичної правди «Голодний рік, мов чорна хмара, над краєм змореним літав» прийшли учні 6 – 7 класів загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів № 2. В кімнаті, де пройшов урок, всі речі, предмети вжитку, світлини відтворюють життя і побут українців того часу.
Завідуюча сільською бібліотекою Лілія Маслюк та бібліотекар Іраїда Бондаренко розповіли присутнім про причини виникнення голоду, його наслідки для України.
Завідуюча сільським музеєм Тамара Лихолай ознайомила присутніх з статистикою голодомору на Смілянщині.
Юні екскурсоводи музею - учні 7 – го класу Аня Диченкова, Марина Крекотень, Даша Пономарчук, Владислав Федорець та Крістіна Федорець переповіли свідчення очевидців голодомору. Цих жителів вже немає в живих та їхні спогади назавжди збережуться в музеї.
З неприхованим смутком на обличчях діти слухали розповіді з життя односельчан Володимира Федоровича Павлюка, Валентини Олександрівни Бичкової, Раїси Петрівни Лісової, які пережили голодомор самі або їхні батьки.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять невинно убієнних голодом.
Після уроку всі присутні переглянули виставку – пам’ять «Скорбота плакала свічками» та здійснили екскурсію по експозиціях музею.
Кiлькiсть переглядiв: 222

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.