Пам'ятаємо! Шануємо!

Урочиста хода 9 травня

Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player. Пам’ятаємо, шануємо!

Протягом попередніх 24 років незалежна Україна відзначала 9 травня як День перемоги за радянським зразком. У 2015 році Україна розпочинає нову європейську традицію святкування 8 та 9 травня. Ці дні оголошені ООН Днями пам’яті та примирення , як данина всім жертвам Другої світової війни. У цьому ж 2015 році виповнюється 70-та річниця Перемоги над нацизмом та 70-та річниця завершення Другої світової війни.

Ці пам’ятні дні вшановувались і в Балаклеївській ЗОШ І-ІІ ст.№2. 8 травня була проведена загальношкільна інформаційна лінійка під назвою « Пам’ятаємо! Перемагаємо!».Бібліотекарем школи , Галущенко Л.А., була організована виставка книг «Війною вкрадене дитинство». Учні початкових класів отримали інформацію про День пам’яті та примирення на годинах класного керівника, а також відвідали кімнату Бойової слави в сільському краєзнавчому музеї, а по дорозі зайшли на гостину до Тарана Миколи Федосійовича, який провів свої юні роки у 1942-1945 роках, працюючи на фермах фашистської Німеччини.

Учні старших класів 7 травня відвідали братську могилу, яка знаходиться в лісі. В вересні 1944 року фашистами тут було розстріляно декілька сімей с.Балаклеї та с.Костянтинівки, враховуючи і дітей. Всі ці люди були поховані в спільній могилі. Кожного року учні нашої школи відвідують це місце, прибирають, висаджують квіти, вшановують пам’ять загиблих. Також біля пам’ятного знака вшанували пам’ять Героя Радянського Союзу Ігнаткіна Сергія Степановича, чиїм іменем названо урочище , що знаходиться біля дачного поселення «Здоров’я».

8 травня учні 7-9 класів провели цікаву зустріч з дітьми війни. До старшокласників на гостину завітали Симоненко Дора Миколаївна та Любімцева Євгенія Анатоліївна. Ці дві життєрадісні жінки народились під час Другої світової війни. Їхні батьки в ті роки були відправлені до Німеччини на примусові роботи. Таких людей називали «остарбайтери». Про життя цих людей та про інші події того часу дізналися учні під час зустрічі. В свою чергу діти підготували для гостей невеличкий концерт. Особливо гостям сподобалась пісня на музику Яна Френкеля « Журавлі» у виконанні дев’ятикласників під супровід гітари. Учень 9 класу Коломієць В. підготував презентацію на тему «Пам’ять». Під кінець заходу старшокласники подарували гостям квіти та подякували за цікаву зустріч.

9 травня учні нашої школи взяли участь у загальносільському мітингу, присвяченому Дню Перемоги у Другій світовій війні. Учні молодших класів Литвин Женя та Лисак Даринка виступили з вокальним номером, а учні старших класів Поляк Анастасія, Пономарчук Марина, Коломієць Валентин, Мукій Артем, Крикля Павліна взяли участь у хореографічних композиціях.

В серці кожного українця ці пам’ятні дати залишаться назавжди. Ми будемо пам’ятати ті важкі і трагічні часи, будемо вшановувати подвиги наших предків, які поклали своє життя за наше мирне майбутнє.

Кiлькiсть переглядiв: 491

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.