Річниця прийняття Конвенції про права дитини

Щороку 20 листопада у світі проводяться заходи приурочені річниці прийняття Конвенції ООН «Про права дитини».

Конвенція ООН про права дитини— міжнародний правовий документ, що визначає права дітей в державах-учасницях. Конвенція з прав дитини є першим і основним міжнародно-правовим документом обов'язкового характеру, що присвячений широкому спектру прав дитини. Документ складається з 54 статей, що деталізують індивідуальні права осіб віком від народження до 18 років (якщо згідно застосовним законам повноліття не настає раніше) на повний розвиток можливостей в умовах, вільних від голоду і нужди, жорстокості, експлуатації та інших форм зловживань. Учасниками Конвенції з прав дитини є Святий Престол і всі країни-члени ООН, крім США, Південного Судану і Сомалі.

Конвенціяпро права дитини прийнята резолюцію 44/25 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада1989 року.

В Україні Конвенція ратифікована Постановою Верховної Ради України №789ХІІ (78912) від 27 лютого1991та набула чинності для України 27 вересня 1991. В 1993 в Києві створено Всеукраїнській комітет захисту дітей. Згідно з Конвенцією в квітні 2001 прийнято Закон про охорону дитинства.

В цей день в школі оформлено виставку дитячих малюнків «Я маю право…».

/Files/images/Права.JPG

Соціальний педагог школи Галущенко Л. А. та педагог-організатор Живиця І. О. провели для учнів усний журнал «Конвенція ООН про права дитини».

/Files/images/Конвенція.JPG

Учні 9 класу разом з класним керівником Вовченко І. М. підготували колаж на тему «Я маю право знати свої права».

/Files/images/Колаж.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.