Партизанськими шляхами

/Files/images/20160922_120645.jpgВсі ми повинні пам’ятати сторінки своєї історії, особливо, коли вони стосуються трагічних подій. 22 вересня 2016 року в Балаклеївському краєзнавчому музеї пройшов захід пам’яті під назвою «Шляхами нескорених», присвячений всеукраїнському Дню партизанської слави. В заході взяли участь і учні Балаклеївської ЗОШ І-ІІ ст. №2. Вони взяли на себе роль екскурсоводів і по черзі повертали нас у далеке воєнне минуле,коли на землі Смілянщини люди боролись з заклятим ворогом – фашизмом. Це були криваві роки Другої Світової війни. В лісах Смілянського району перебували партизанські загони, які вели запеклу боротьбу з ворогами, захищаючи рідну землю. Серед партизан були і жителі нашого села. Учні-екскурсоводи розповіли гостям про життя кожного з місцевих партизан,про їх боротьбу і мужність,про те , як під тортурами фашистів ці люди не зрадили свою Батьківщину і прийняли смерть з честю і гідністю.

/Files/images/20160922_111724.jpgПро героїчне минуле наших земляків розповіли і їх рідні, які були присутні на заході. Це - Таран Євген, Жиранда Валентина, Мишенко Володимир.

Вшанувати подвиг односельців прийшли також голова Балаклеївської сільської ради Ситник Р.О. та голова районної ради Грошов В.В. Вони подарували музею український прапор із підписами українських воїнів, які зараз захищають східний кордон нашої країни від ворога.

Кiлькiсть переглядiв: 248

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.